Er du kollega til en peer? Mini-webinar om personlige statements

Dette webnar er gennemført

Er du kollega til en peer-medarbejder og nysgerrig på, hvordan der lige nu i hele landet arbejdes med at udvikle nye veje til et bedre samarbejde mellem brugere og indsats? Kom til mini-webinar torsdag den 10. februar fra 13-14.

Som en del af projekt ‘Peers som recovery-guider’ deltager peer-medarbejdere i hele landet lige nu i et aktionslæringsforløb, der skal skabe ny viden om, hvordan patienter/borgere kan styrkes i at gå til møder. Konkret undersøges, hvordan peers kan introducere brugerne for personlige statementset lavpraktisk A4-ark – der skal understøtte brugerne i at formulere, hvad der er vigtigt for dem selv, og hvad man ønsker af hjælp fra andre.

Metodisk hører afprøvningen under Fælles Beslutningstagen, som er et centralt element i en recovery-orienteret tilgang.

Til webinaret...

Til webinaret vil du få mere at vide om baggrunden for aktionen og dens fokus på mødeforberedelse, både i forhold til den generelle udvikling i indsatserne for mennesker med psykiske vanskeligheder, og det konkrete arbejde med personlige statements.

For hvem

Webinaret henvender sig især til kollegaer til peer-medarbejdere. Både hvis du konkret samarbejder med peers, der deltager i aktionen, eller hvis du er nysgerrig på, hvordan peers kan bidrage til at styrke den samlede recovery-orientering. Andre kan også deltage.

personlige statements er...

Personlige statements er lavpraktisk et A4-ark, hvor man skriver, hvordan man ser sig selv, hvad der er vigtigt for en selv, og hvad man søger om hjælp til. Et personligt statement kan fx lyde sådan her:

Jeg er en ung mand, der elsker at skateboarde. At kunne gå i skole igen er det vigtigste for mig. Jeg vil gerne samarbejde med dig om min sociale angst, så jeg kan gå i skole og tage min eksamen.”

Personlige statements har følgende struktur:

  • Sådan vil jeg introducere mig selv
  • Det er vigtigt for mig at…
  • Jeg vil gerne have hjælp til…
  • Så jeg kan…

Sådan deltager du i mini-webinaret

Det er gratis at deltage i webinaret, der afholdes den 10. februar 2022 fra 13-14. Webinaret afholdes på Teams.

På selve dagen:

Du deltager i webinaret ved at klikke på dette link, eller kopiere det ind i din browser:

Linket fører direkte til webinaret den 10. februar.

Vi åbner rummet kl. 12:45, så du kan logge på lidt før, hvis du lige skal tjekke teknikken.

Download til kalender​

Din computer vil spørge hvilken kalender, den skal gemme invitationen i (fx Outlook), når du klikker på `download.`

Program:

12:45

Rummet åbnes

13:00

Velkomst v. chefkonsulent Klavs Serup Rasmussen, Peer-Partnerskabet

13:10

Hvad kendetegner recovery-orienteret praksis
inkl. spørgetid

13:30

Hvorfor personlige statements
& aktionslæringsforløb

inkl. spørgetid

13:55

Hvis du vil vide mere

Baggrund:

Vi undersøger hvordan personlige statements kan anvendes til møde-forberedelse, når man fx indlægges i psykiatrien eller modtager støtte fra en kommunal indsats. Formålet er at skabe bedre rammer for i egne ord at beskrive sig selv, og hvad der er vigtigt for en selv, og kunne synliggøre dette både overfor sig selv og andre.

Med personlige statements formulerer man, hvad man gerne vil have hjælp til, men ikke præcis hvilken hjælp, man gerne vil have. Således er arket også en invitation til, at indsatsen kan bidrage med faglig viden, så der kan træffes fælles beslutninger om, hvad der skal iværksættes.

Intentionen er at personlige statements inviterer til et samarbejde om løsning af de vanskeligheder, som brugerne finder væsentlige, og som skaber værdi i brugerens hverdag. Dertil er håbet, at strukturen i personlige statements understøtter, at brugeren fastholder sin egen forståelse at sin situation og har mulighed for at agere i samarbejdet.

Læs mere >>

Klik for at forstørre

Aktionslæringsforløbet gennemføres af Peer-Partnerskabet i samarbejde med Region Hovedstadens Psykiatri, Region Sjælland, Københavns Kommune og Peer-Netværket Danmark. Det sker som en del af projekt ’Peers som Recoveryguider,’ der støttes af TrygFonden og Sundhedsstyrelsen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top