Nyt samarbejde med Københavns Professionshøjskole om peer-undervisere

Det tog mange årtier, men endelig er forestillingen om mennesker med  sølvpapirshat skiftet ud med lærebøger og erfaringsdeling, når Københavns Professionshøjskole d. 31. marts inviterer til informationsmøde for alle, der har levede erfaringer og lyst til at formidle/undervise fagprofessionelle på psykiatri- og udsatteområdet. Du kan læse og downloade opslaget på denne side.

I Peer-Partnerskabet har vi i mange år haft et godt samarbejde med Københavns Professionshøjskole om bl.a. undervisning af medarbejdere i recovery og rehabilitering og for Socialstyrelsen. Derfor er det en stor glæde at Københavns Professionshøjskole nu går skridtet videre, og starter et team af undervisere med brugererfaring op.

“Vi søger derfor personer, der har gjort sig erfaringer fra psykiatrien og med recovery på egen krop, og som har mod på at formidle/undervise disse erfaringer i samarbejde med vores øvrige undervisere. Som underviser vil du aldrig stå alene.”

Det vigtigste er nok, at der lægges op til, at man kan være med på mange måder. Nogle vil måske have det bedst med kun at dele erfaringer fra deres eget liv. Andre vil ikke kunne holde sig fra læseplanen. 

Opslagstekst fra KP:

På Københavns Professionshøjskole arbejder vi med at uddanne og videreuddanne med-arbejdere i psykiatrien – herunder primært i socialpsykiatrien, som dækker over botilbud, hjemmevejledning og støtte- og kontaktperson-ordninger m.m. Både på grunduddannelsen og i videreuddannelsen, ønsker vi, at de studerende får et alsidigt blik for deres eget og deres kollegaers arbejde og styrket deres forudsætninger for at samarbejde med brugerne af indsatserne.

Her er en helt afgørende brik, at de studerende får forståelser og indsigt i, hvordan det opleves at være bruger af psykiatrien og møde fagprofessionelle, som man skal samarbejde med. Dertil er det også væsentligt at de studerende møder mennesker, der har prøvet, at gennemleve psykiske vanskeligheder og som har personlig erfaring med recovery.

INFOMØDE D. 31. MARTS

Københavns Professionshøjskole holder sammen med Peer-Partnerskabet og Peer-netværket et info-arrangement, hvor du har mulighed for at høre mere:

  • Den 31. marts 2022 kl. 16:30-18
  • Tagensvej 18, 2000 København N

Tilmelding:
Skriv til Mette Lauridsen: mlla@kp.dk.
Skriv navn og mail – så vil du inden dagen modtage et program for arrangementet.

Vi søger derfor personer, der har gjort sig erfaringer fra psykiatrien og med recovery på egen krop, og som har mod på at formidle/undervise disse erfaringer i samarbejde med vores øvrige undervisere. Som underviser vil du aldrig stå alene, og hvilken rolle du spiller i undervisningen aftales i forhold til hvor, du er i dit liv og de kompetencer du har med dig.

De emner, du vil kunne være med til at undervise i, vil fx være: Recovery-orienteret rehabilitering, gruppestøtte, samskabelse med civilsamfund og frivillige, samarbejdet omkring personlige mål mellem borger og medarbejder, Åben Dialog og helhed og sammenhæng i indsatserne i psykiatrien.

Jobbet er som udgangspunkt lønnet, og du behøves ikke have de store underviser-forud-sætninger, men du skal være parat til at stå foran andre mennesker.

Københavns Professionshøjskole samarbejder med Peer-Partnerskabet og Peer-netværket, og du vil få mulighed for at deltage i netværk med andre med samme type formidlingsopgaver og få sparring fra vores undervisere.

Er du nysgerrig eller har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Mette Lauridsen på mlla@kp.dk eller 51380643

2 kommentarer til “Nyt samarbejde med Københavns Professionshøjskole om peer-undervisere”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top