Opsamling på webinar om personlige statements

Hvis du missede webinaret den 10. februar om recovery-orienteret praksis, personlige statements og aktionslæring, kan du her se de to faglige indlæg, og downloade slides fra oplægget.

Den 1. januar 2021 gik peers i hele landet i gang med et aktionslæringsforløb, der undersøger hvordan mennesker, der modtager behandling eller støtte i en region eller kommune, bedre kan forberede sig til vigtige møder sammen med en peer-medarbejder.

Aktionen har dette fokus for at fremme at flere kommer sig, samt for at understøtte den nuværende udvikling i regioner og kommuner, der søger at styrke personcentreringen samt at konkretisere, hvordan man arbejder recovery-orienteret.

For at give især kollegaer til peers en mulighed for bedre at sætte sig ind i baggrunden for aktionen, holdt vi den 10. februar et kort webinar, som gennemgik både den mere overordnede baggrund, samt personlige statements, der konkret er det, der arbejdes med i aktionen.

Vi har klippet de to faglige oplæg ud, så du kan se eller gense dem.

personlige statements er...

Personlige statements er lavpraktisk et A4-ark, hvor man skriver, hvordan man ser sig selv, hvad der er vigtigt for en selv, og hvad man søger om hjælp til. Et personligt statement kan fx lyde sådan her:

Personlige statements har følgende struktur:

 • Sådan vil jeg introducere mig selv
 • Det er vigtigt for mig at…
 • Jeg vil gerne have hjælp til…
 • Så jeg kan…

Jeg er en ung mand, der elsker at skateboarde. At kunne gå i skole igen er det vigtigste for mig. Jeg vil gerne samarbejde med dig om min sociale angst, så jeg kan gå i skole og tage min eksamen.”

Aktionens fokus: Mødeforberedelse

Aktionen, der varer fra januar til april ’22, undersøger hvordan personlige statements kan anvendes til mødeforberedelse, når man fx indlægges i psykiatrien eller modtager støtte fra en kommunal indsats.

Formålet er at skabe bedre rammer for i egne ord at beskrive sig selv, og hvad der er vigtigt for en selv, og kunne synliggøre dette både overfor sig selv og andre.

Med personlige statements formulerer man, hvad man gerne vil have hjælp til, men ikke præcis hvilken hjælp, man gerne vil have. Således er arket også en invitation til, at indsatsen kan bidrage med faglig viden, så der kan træffes fælles beslutninger om, hvad der skal iværksættes.

Intentionen er at personlige statements inviterer til et samarbejde om løsning af de vanskeligheder, som brugerne finder væsentlige, og som skaber værdi i brugerens hverdag. Dertil er håbet, at strukturen i personlige statements understøtter, at brugeren fastholder sin egen forståelse at sin situation og har mulighed for at agere i samarbejdet.

A4-arket til personlige statements. Klik for at forstørre

Hvem deltog i webinaret

Der var 17 deltagere til webinaret, hvilket på en måde ikke er voldsomt mange, men til gengæld muliggjorde en meget konkret drøftelse af peer-støtte og recovery-orientering.

 

Klik for at forstørre

Download slides:

1 kommentar til “Opsamling på webinar om personlige statements”

 1. Lars Rønne Petersen

  Kære alle
  Tak for muligheden for at se webinar om personlige statements, “after hours”.
  Mit navn er Lars Rønne og jeg er leder af Lokalpsykiatrien i Brørup.
  Min hverdag er ofte meget presset på ift. alle de ting, som jeg skal deltage i. Derfor er det rart med en mulighed, som denne for at se et webinar med et spændende og vigtigt omdrejningspunkt.
  Jeg vil sende et link rundt til personalet med en opfordring til bruge lidt tid på at få større kendskab til Personlige statements. Tænkning om et fælles redskab til møde forberedelse syntes jeg giver rigtig god mening. Mona, vores peer her i huset har også introduceret det på vores konferencer. Så tak for muligheden. Mvh Lars Rønne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top