’Vejen til hverdagslivet’ modtager ny støtte fra VELUX FONDEN!

VELUX FONDEN har netop besluttet, at de igen støtter forskningsprojektet ’Vejen til hverdagslivet’ – denne gang med 6 mio. kr. Det sker efter, at vi i sidste uge kunne præsentere resultaterne fra forskningsprojektet, der viser enestående positive resultater, når frivillige, der har haft psykiske udfordringer tæt inde på livet, gennemfører et 10-ugers-gruppeforløb for psykisk sårbare. De frivillige kommer sig hurtigere efter deres sygdom (recovery) og oplever øget funktionsevne og livskvalitet. Konklusioner baseret på lodtrækningsforsøg, der sikrer en objektiv vurdering.

NYHED

Over de næste 2½ år skal projektet udbrede ‘Vejen til hverdagslivet’ til 10 kommuner. Derudover skal der i samarbejde med Den Social Investeringsfond udvikles en samlet metode til at implementere og udbrede indsatsen. Det skal være med til at sikre en tidlig indsats ift. psykisk mistrivsel.

”Bevillingen støtter den nationale udbredelse af ’Vejen til hverdagslivet’, hvor kommuner og lokale frivillige sammen arbejder vidensbaseret om at løse udfordringen med psykisk mistrivsel. Ud fra den dokumenterede viden om effekten af indsatsen skal bevillingen styrke mange mennesker de kommende år og vise, hvordan sociale opgaver kan løftes på nye måder,” Vibeke Lybecker, programchef i VELUX FONDEN.

Forskningsprojektet er det første nogensinde, der har testet peer-to-peer-metoden uden for den etablerede psykiatri. Projektet har tidligere modtaget 11.5 mio. kr. i støtte fra VELUX FONDEN, hvor peer-to-peer-metoden er blevet målt med en kontrolgruppe udvalgt gennem lodtrækning. I alt har deltog 296 personer  i projektet fra de fem kommuner København, Fredericia, Helsingør, Rødovre og Gladsaxe.

Gruppeforløbene er udviklet af Peer-Partnerskabet og gennemført i samarbejde med Forskningsenheden Psykiatrisk Center København samt Københavns Kommune, Fredericia Kommune og Helsingør Kommune. Forskningen er gennemført af CORE (Copenhagen Research Center for Mental Health, Region Hovedstadens Psykiatri) og ledet af Lene Falgaard Eplov, overlæge og ph.d.

Vi følger op med mere information i det nye år.

Her kan du læse mere om forskningsresultaterne: Link

Her kan du læse mere om ‘Vejen til hverdagslivet’: Link

Foto: Annie Spratt on Unsplash

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top