Forskningsprojektet ‘Håb og Selvbestemmelse i hverdagslivet’ nåede en stor milepæl, da deltager nummer 100 i fredags underskrev samtykke til at deltage i lodtrækningsforsøget. På trods af Corona og nedlukninger fortsætter det lokale samarbejde i København, Fredericia, Helsingør, Rødovre og Gladsaxe. Effektmålingen gennemføres af Forskningsenheden på Psykiatrisk Center København.
Det fælles mål er at skabe nye forebyggende løsninger, der gør så stor forskel for psykisk sårbare, at man ikke får brug for at blive sluset ind i langvarige støtteforløb, men i stedet kan stå stærkere i hverdagslivet.
Bare ærgerligt Corona - vi stopper ikke!
Selvom vi er forsinket ca. seks måneder af en global pandemi, nedlukninger og forsamlingsforbud, er forudsætningerne for forskningen de sammen som altid: Flere skal gribes inden deres psykiske sårbarhed slår hverdagen i stykker, og det kan kun lykkes i et tæt samarbejde mellem kommuner og civilsamfund. Kommunerne er gode til at hjælpe med at skabe rammerne for at hverdagen, og frivillige fællesskaber er gode til at udforske sig selv i og blive klogere på, hvad en god hverdag er for en selv.
Derfor er de 100 inkluderede en kæmpe fælles sejr for alle involverede – de lokale frivillige, de kommunale tilbud vi samarbejder med og selvfølgelig de mange seje mennesker med psykisk sårbarhed, som til alle vores informationsmøder har udtryk en kæmpe vilje til at skabe mere viden om hvad der virker, og hjælpe andre psykisk sårbare – også selvom de skulle komme i kontrolgruppen.
Hvad siger tidligere deltagere:
Jeg har ikke før tænkt over, hvordan jeg præsenterede mig.
Her fortæller Hans-Henrik om at være sygemeldt og starte i et gruppeforløb, han ikke var sikker på, han kunne gennemføre. Flere måneder efter gruppen sluttede, mødes gruppedeltagerne stadig.
Peer-gruppen gav nye veninder og evighedsredskaber til fremtiden.
Når man står ved en skillevej i livet, kan det være svært at finde ud af, hvilken retning man helst vil gå. Det kender Denice, som har gået i peer-gruppeforløb i Fredericia, alt til.
Hvis jeg skal vende vrangen ud på mig selv, foretrækker jeg, at andre gør det samme!
Hvor går man hen, når hverdagen er slået ud af kurs? Når man gerne vil tage nye skridt, men det er svært at gøre alene? 51-årrige Peter fra København meldte sig i sommers til en peer-gruppe.