Ny forskningsartikel om at være kollega til en peer

På baggrund af erfaringerne i projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden har Lisa Korsbek, programleder i Region Syd, m.fl. skrevet artiklen ‘The Intentional Differences: A Qualitative Study of the Views and Experiences of Non-peer Mental Health Providers on Working Together with Peer Support Colleagues in Mental Health,’ der netop er udkommet i det internationale tidsskrift ‘Community Mental Health Journal.’

Artiklen bygger på interviews med 20 fagprofessionelle i socialpsykiatrien og den ambulante psykiatri, og handler om deres oplevelse af blive kollega til en peer. På baggrund af analysen af interviewene, belyser artiklen tre overordnede temaer, set fra den fag-professionelles hverdag;

  • Relationen og samarbejdet med peers
  • Gevinsterne ved at samarbejde med peers
  • Udfordringerne ved at samarbejde med peers.

Under disse temaer viste analysen, at fagprofessionelle fandt både positive og meningsfulde forskelle i samarbejdet med peers. Samtidig belyser artiklen de forskelle som fagprofessionelle oplever mellem sin egen praksis og peer-støtte.

Hvorfor bringer vi den her nyhed?

Peer-Partnerskabet er dannet på baggrund af de tidligere erfaringer med at introducere peer-støtte i kommuner og regioner. Vi var derfor med til at gennemføre de interviews som forskningsartiklen her bygger på. De daværende aktiviteter havde især fokus på lønnede peers, og derfor også mødet mellem de traditionelle fagligheder og peer-støtte.

Læs mere om baggrunden for Peer-Partnerskabet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top