Stå stærkere i hverdagen
Sammen finder vi videre fra psykisk sårbarhed og psykisk lidelse.
Hvis du har lyst til at være en del af en gruppe med andre, der har oplevet noget lignende som dig, eller hvis du skal til et møde, der føles overvældende, kan du her læse mere om, hvilke byer vi har grupper i, og hvordan du kan forberede dig til dit næste møde.
Hvis du lige nu foretrækker at gøre ting på egen hånd, finder du her en guide, som du kan bruge, når du har overskud og lyst til at undersøge, hvad der er vigtigt for dig. Guiden indeholder alt det, der kan hjælpe dig med at komme i gang med hverdagen igen. Det er ikke nødvendigt at læse det hele. Gør kun det, der giver mening for dig.
Alt, hvad du finder her, er udviklet og drives af mennesker, der selv har oplevet psykisk sårbarhed og psykisk lidelse – enten på egen krop eller tæt på i familien.
Peer-gruppeforløb
Flere steder i landet kan du deltage i peer-gruppeforløbet ‘Vejen til hverdagslivet.’
‘Vejen til Hverdagslivet’ er et forskningsbaseret gruppeforløb, der varer 11 uger med mulighed for at deltage i peer-to-peer følgeskab undervejs og bagefter. Gruppen ledes af to frivillige peers, der selv har erfaringer med psykisk sårbarhed. Det er gratis og anonymt at deltage i gruppen. Hvis du deltager på opfordring fra en medarbejder, deler vi stadig ikke oplysninger om din deltagelse med andre.
Du er velkommen til at være med i gruppen, hvis du er over 18 år, og du oplever, at noget ikke fungerer i din hverdag på grund af en psykisk krise eller psykisk sårbarhed. Vi har ingen krav til f.eks. bestemte diagnoser eller lignende, og du bestemmer altid selv, om du vil tilmelde dig.
Skal du til et vigtigt møde?
Du kan øve dig her
Læs om, hvad det betyder for andre at blive hørt:
Ny tilgang til brugerinddragelse implementeres i Region Hovedstadens Psykiatri
Værktøjet til brugerinddragelse, personlige statements, støtter patienter i at træde mere aktivt ind i deres behandling, hvilket giver bedre indsigt i,...
Læs artiklenPatrick fandt vejen til ligeværdige møder: ”Dét ville jeg gerne have vidst tidligere.”
For Patrick Kjer har redskabet ‘personlige statements’ gjort det tydeligt, hvad han selv manglede, da han i en årrække gik til...
Læs artiklenFire spørgsmål var med til at vende Charlies syn på sig selv
Et simpelt, nyt værktøj skal hjælpe psykiatri-patienter i spil i egen behandling og styrke både deres og peer-medarbejderes stemmer. ”Det er...
Læs artiklenTil dig selv. Og til andre.
Guide til et godt hverdagsliv
Brug ‘Guide til et godt hverdagsliv’ i de perioder, hvor du har overskud og lyst til at finde ud af, hvad der er sket og hvordan din hverdag kan blive bedre. Du behøver ikke læse hele guiden. Gør kun det, der giver mening for dig.
Hverdagssproget kan ikke altid sætte ord på det man oplever og føler, når man har det psykisk dårligt. Du kan bruge guiden til at pege eller forklare andre, hvad det er der er vigtigt for dig. Du kan også arbejde med guiden sammen med andre.
Guiden handler om, at:
- forstå og skabe mening i det, der er sket.
- finde ud af, hvad og hvem, der er en hjælp.
- udforske dine ønsker for fremtiden, og finde ud af hvad der er vigtigst for dig.