Download materialer

Her kan du downloade nogle af de materialer, vi har udviklet i Peer-Partnerskabet. Materialerne anvendes både af os selv og af vores samarbejdspartnere.

De fleste af materialerne udvikler vi fortsat – og altid i et tæt samarbejde mellem mennesker som kender psykisk sårbarhed på egen krop, peers, social- og sundhedsfaglige medarbejdere samt pårørende.

Du er velkommen til at anvende materialerne, men du må ikke ændre dem. Du er også velkommen til at citere fra materialerne, så længe du tydeligt angiver hvor de er fra.

Det er gratis at downloade og anvende materialerne.

Klik for at gå direkte til materialerne:

Klik på fanen, der passer til den region, du bor i. Er du i tvivl eller bor i en anden region, så vælg bare en.

Download redskaber fra guiden i printervenligt format

Klik på fanen, der passer til den region, du bor i. Er du i tvivl eller bor i en anden region, så vælg bare en.

Download arbejdsarket til Personlige Statements

Om personlige statements

Her kan du downloade A4-arket til at lave personlige statements.

Personlige statements er fire spørgsmål samlet på et A4-ark, hvor man kan skrive, hvordan man ser sig selv, hvad der er vigtigt for en selv, og ens ønsker til, hvad andre kan hjælpe en med.

Man kan lave personlige statements når man vil og bruge dem til hvad man vil. Du behøver heller ikke bruge arket – nogle deler spørgsmålene op. Andre taler blot om det ene.

Personlige statements kan bruges til møder med medarbejdere under for eksempel en indlæggelse i psykiatrien eller til et myndighedsmøde i socialpsykiatrien eller jobcenteret. Det er også blevet brugt at tale med ens naboer og til sociale sammenkomster, hvor det gav ro i sindet at have et svar parat, hvis man blev spurgt om noget personligt.

Når man laver personlige statements beskriver man i egne ord sig selv, og hvad der er vigtigt for en, så det synliggøres både for en selv og andre. Samtidig beskriver man, hvad man gerne vil have hjælp til, men ikke præcis hvilken hjælp, man gerne vil have.

Det gør det lettere at træffe fælles beslutninger om hvad man kan gøre sammen, som kan fungere i hverdagen.

Skal I ansætte peers? Trin-for-Trin Vejledning

Denne vejledning er til medarbejdere og ansættelsesudvalg i organisationer, der skal ansætte peer-støttemedarbejdere.

Hvis man ikke tidligere har ansat peers, er det almindeligt at være usikker på, hvordan man bedst griber det an. Vejledningen baserer sig på erfaringer med at ansætte peer-støttemedarbejdere både inden for den regionale psykiatri og i kommuner. Derudover er indholdet blevet sammenholdt med internationale erfaringer.

Vejledningen beskriver ikke beslutningsprocessen i forhold til at ansætte peers. Hvis jeres organisation befinder sig i de indledende faser af beslutningen om at ansætte peers-medarbejdere, er det bedst at begynde med vejledningerne på denne side.
Scroll to Top