Forskningen slutter – tak for et godt samarbejde

Den 31. maj 2023 sætter vi punktum for de peer-gruppeforløb vi påbegyndte udviklingen af i december 2019. Siden da har i alt 394 mennesker med en eller anden form for psykisk sårbarhed besluttet sig for at gå i en peer-gruppe og deltage i vores forskning. Tak til alle der har været med til at gøre det muligt – både frivillige peers, samarbejdspartnere, VELUX FONDEN og selvfølgelig også jer, der har valgt at deltage.

I går talte jeg med én i gruppen om, at det i starten fyldte meget og var svært, at man skulle hen til gruppen om torsdagen. Men efter et stykke tid, blev det snarere til ”Nå, nu er det tirsdag, nu er det onsdag, bliver det ikke snart torsdag, så vi kan mødes igen”. Det udviklede sig over tid i takt med, at vi lærte hinanden at kende.” – deltager i gruppeforløbet.

Den 31. maj 2023 afsluttes de sidste lokale aktiviteter i forskningsprojektet ‘Håb og Selvbestemmelse i hverdagslivet.’

Siden 2019 har Peer-Partnerskabet samarbejdet med Forskningsenheden CORE samt kommunerne København, Fredericia, Helsingør, Rødovre, Gladsaxe og Middelfart om at skabe ny viden om, hvad frivillige peers, gruppeforløb og lokale samarbejder kan.

Konkret har vi undersøgt hvilken forskel det gør at møde andre, der har egne erfaringer med psykisk sårbarhed i et 10-ugers gruppeforløb som ledes af frivillige peers. Deltagerne i grupperne er også blevet tilbudt individuelt følgeskab.

Siden opstarten i 2019 har der i de seks kommuner været holdt 34 gruppeforløb med i alt 394 deltagere, hvoraf 148 har været i lodtrækningsforsøgets kontrolgruppe. 

Det betyder at lodtrækningsforsøget og de andre forskningsaktiviteter er blevet gennemført med succes, og vi nu venter på at analyserne færdiggøres.

At vi er nået i mål med forskningen, afspejler en enorm fælles kraftanstrengelse, da især COVID-19 og de to nationale nedlukninger til tider gjorde det uklart, om det var muligt.

Tak til alle seje frivillige peers, engagerede lokale samarbejdspartnere – herunder §82 i kommunerne – og selvfølgelig alle de mennesker, der fandt det meningsfuldt at deltage i en peer-gruppe. 

Hvad sker der nu

Vores oplevelse og tilbagemeldingerne fra alle, der har været involveret, bekræfter os i, at det vi har gjort sammen, har skabt en forskel. 

Mange deltagere i peer-gruppeforløbet fortæller om at stå stærkere i hverdagen og have drømme for fremtiden. Mange medarbejdere er begyndt at arbejde mere systematisk med lokalsamfundets muligheder.

Vi skal selvfølgelig afvente de endelige forskningsresultater, men forventer allerede i 2024 at kunne tage næste skridt, som vil have fokus på, hvordan flest muligt kan få adgang til peer-gruppeforløbet.

Vi skal se på hvordan flere kan være med, også af kommuner, og hvordan flere der går i grupperne kan få øjnene op for ens egne styrker og selv blive peer.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Indtil 31. maj kan du fortsat kontakte Simon og Malene – derefter skal du kontakte Klavs.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top