Nye peer-grupper starter i hele landet

’23 er kommet stærkt fra start: Peer-Partnerskabet starter nemlig nu fem peer-grupper, fire dage om ugen i samarbejde med kommunerne København, Fredericia og Middelfart

Peer-Partnerskabets nye peer-grupper starter i uge 9 og 10 hos vores samarbejdspartnere i 4kløveren i Middelfart, frivilligcenteret i Fredericia og i Huset for Psykisk Sundhed og hos SIND i København.

Det 10-ugers peer-gruppeforløb ‘Vejen til Hverdagslivet’ henvender sig bredt til mennesker, der oplever at hverdagen ikke fungerer på grund af psykisk sårbarhed eller psykiske vanskeligheder. Gruppeforløbet faciliteres af frivillige peers, der bruger egne erfaringer med psykisk sårbarhed til at skabe plads i grupperne til det, der er vigtigt for deltagerne. Ofte handler det om at være en værdifuld del af et ligeværdigt fællesskab, hvor man kan være sig selv uden at skulle kunne enten alting eller ingenting. Det har en tidligere gruppedeltager beskrevet:

Min psykiske sårbarhed er der ingen, der kan se. Når jeg har skullet bede om støtte til min hverdag, har jeg derfor valget mellem at lyde og ligne en, som ikke kan noget, eller byde ind med lidt mere – men så tror alle at jeg kan alting. Derfor har det været fantastisk at gå i gruppe med andre der har prøvet meget af det samme, og hvor dem der leder gruppen, også er psykisk sårbare. Det skaber en særlig genkendelse og lyst til at hjælpe hinanden videre
– Linda Nielsen, tidl. deltager.

Tak til alle jer, der har hjulpet os med at komme hertil – både engagerede samarbejdspartnere, frivillige og deltagere, der ønsker at stå stærkere i hverdagen sammen med andre. Tak til kommunerne København, Fredericia og Middelfart for at give vores frivillige mulighed for at gøre en forskel sammen med mennesker med psykisk sårbarhed.

 

Peer-gruppeforløbene er en fortsættelse af erfaringerne fra forskningsprojektet ‘Håb og Selvbestemmelse i Hverdagslivet’, som har undersøgt effekten af peer-gruppeforløbet. I mens vi venter på forskningsresultaterne, der udkommer løbende frem mod juni 2023, kan du læse mere om den forskel vores seje frivillige skaber i vores nye frivilligportrætter her og her. Du kan også finde andre indlæg og interviews med tidligere gruppedeltagere og frivillige peers her

2 kommentarer til “Nye peer-grupper starter i hele landet”

  1. Hej
    Hvordan bliver man en del af projektet? Altså som Peer-underviser på et forløb?
    Det kunne jeg rigtig godt tænke mig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top