2018. Peer-partnerskabet dannes

Den 12. juni 2018 indgik Det Sociale Netværk og SIND et samarbejde om at styrke arbejdet for, at peer-støtte bliver en fast del af tilbuddet til psykisk sårbare. Samarbejdet baserer sig på de fælles erfaringer med peer-støtte fra det nationale ‘Forsøg med ansættelse af medarbejdere, brug af frivillige og brug af mentorer med brugerbaggrund i den regionale og kommunale indsats,’ der varede fra 2015-2018.

Målet med samarbejdet er at understøtte og fremme den enkeltes personlige recovery og bidrage til, at indsatser fra bl.a. kommune og region opleves som relevante, og som understøtter den enkeltes vej til et mere selvstændigt liv. Samarbejdet vil også søge at fremme nye former for lokale partnerskaber.

Knud Kristensen (SIND) og Poul Nyrup Rasmussen (Det Sociale Netværk) underskriver samarbejdsaftalen – juni 2018

Samarbejdet er vigtigt, da flere end nogensinde før oplever at mentale sundhedsproblemer står i vejen for deres drømme og ønsker til et godt og meningsfyldt hverdagsliv blandt andre. Problemerne kan være forbigående eller blive mere vedvarende – afhængig af hvilken støtte der er i hverdagen.

Det Sociale Netværk og SIND tror på, at gensidig støtte mellem mennesker, der deler erfaringer med psykisk sårbarhed, også kaldet peer-støtte, er en vigtig forudsætning for stå stærkt i hverdagen og komme godt igennem kriser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top