Her kan du læse om aktuelle og tidligere projekter i Peer-Partnerskabet.
Igangværende projekter
2024-2026
Projekt ‘Vejen til hverdagslivet’ skal over 2½ år samarbejde med mindst 10 kommuner om at sikre, at så mange som muligt, der oplever psykisk mistrivsel, får gavn af den nyudviklede evidensbaserede peer-indsats af sammen navn.
Projektet skal udvikle en metode til at forankre og sprede ‘Vejen til hverdagslivet’ ved at afprøve to forskellige tilgange til lokal drift af peer-indsatsen. Dertil skal projektet udvikle en social investeringsmodel i samarbejde med Den Sociale Investeringsfond.
Der samarbejdes med bl.a. København, Fredericia, Rødovre samt Kolding Kommune om projektet.
Projektet er støttet af VELUX FONDEN.
2024-2026
Projekt “Fra tavs viden til aktive partnerskaber” skal i perioden 2023-2026 videreføre kurserne i inddragelses-facilitering samt udvikle et nyt kursus for pårørende.
Det skal understøtte flere i at komme sig af psykiske vanskeligheder, ved at blive mødt af en inddragende og recovery-understøttende tilgang.
Projektet gennemføres i samarbejde med:
- Region Hovedstadens Psykiatri
- Psykiatrien Region Sjælland
- Psykiatrien Region Nord
- Københavns Kommune
- Randers Kommune.
Projektet er støttet af Sundhedsstyrelsen
2024-2026
Fra 2024-26 skal Peer-Partnerskabet og Københavns Professionshøjskole ruste 20 kommuner i hele landet til en mere recovery-orienteret indsats, ved at styrke brugen af peers i socialpsykiatrien.
Kursusforløbene gennemføres som en del af Social- og Boligstyrelsens rådgivningsforløb for udbredelse af peers i kommuner.
Vores rolle i projektet er at varetage kompetenceudvikling for ledere, medarbejdere, peers og brugere.
2021-2024
Projektet finansieres af TrygFonden og er iværksat 1. april 2021. Projektet skal bidrage til at flere kommer sig, ved at udvikle og implementere ny personcentreret og recovery-orienteret praksis, hvori peer-støtte er et centralt element.
Projektet gennemføres i samarbejde med:
- Region Hovedstadens Psykiatri
- Region Sjælland
- Københavns Kommune.
Derudover samarbejdes der med NSPH i Sverige samt lokalt med en række regioner og kommuner i hele landet.
Afsluttede projekter
2019-2023
Formålet med projekt ‘Håb og Selvbestemmelse i hverdagslivet’ var at metodeudvikle og dokumentere effekten af en civilsamfundsbaseret tidlig forbyggende peer-indsats for mennesker med psykisk sårbarhed.
Indsatsen skulle gennem gruppebaseret støtte og individuelt følgeskab, bidrage til at flere psykisk sårbare står stærkere i hverdagen og i højere grad kan leve en meningsfuld og selvstændig tilværelse.
Projektet blev gennemført i samarbejde med Forskningsenheden Psykiatrisk Center København og var finansieret af VELUX FONDEN.
Ud over Forskningsenheden, gennemføres projektet i samarbejde med:
- Københavns Kommune
- Fredericia Kommune
- Helsingør Kommune
- Rødovre Kommune
- Gladsaxe Kommune.
Vi udvælger vores projekter ud fra vores formål som forening, hvor vi arbejder for, at peer-støtte, bliver et fast tilbud til psykisk sårbare i udsatte situationer. Derudover vil vi løbende give flere adgang til peer-støtte samt skabe ny viden om peers. Det skal bidrage til at flere står stærkere i hverdagen, og har et selvstændigt og meningsfuldt hverdagsliv.
Hvis du har spørgsmål til vores arbejde, er du velkommen til at kontakte os.