”Det er første gang jeg har skullet beskrive mig selv så positivt!” – Opsamlende rapport, september 2021

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 5222
  • File Size 9.18 MB
  • File Count 1
  • Create Date 27. september 2021
  • Last Updated 27. september 2021

”Det er første gang jeg har skullet beskrive mig selv så positivt!" - Opsamlende rapport, september 2021

Rapporten samler op på erfaringerne fra et aktionslæringsforløb, der er gennemført fra februar-maj 2021. I aktionen deltog 13 lønnede peer-medarbejdere og deres kollegaer. Deltagerne var fordelt på fire regioner og to kommuner i hhv. øst og vest.

Formålet med aktionen var at undersøge, om en bestemt måde at arbejde med psykiatribrugeres præferencer på, kaldet personlige statements kan understøtte en mere inddragende og recovery-orienteret tilgang i samarbejdet mellem bruger, peer og kollegaer. Målet har samtidig være at foretage en indledende undersøgelse af implementerbarheden af personlige statements.

Personlige statements skal bidrage til, at brugere, der fx indlægges i psykiatrien eller som modtager støtte fra en kommunal indsats, har mulighed for i egne ord at beskrive sig selv, og beskrive hvad der er vigtigt for vedkommende, så dette synliggøres både for dem selv og for andre. Samtidig formulerer brugeren, hvad man gerne vil have hjælp til, men ikke præcis hvilken hjælp, man gerne vil have. Således er arket også en invitation til, at indsatsen kan bidrage med faglig viden, så der kan træffes fælles beslutninger om hvad der skal iværksættes.

I aktionen har peers været de primært ansvarlige for at introducere personlige statements for brugerne, samt at bistå med at udfylde arbejdsarket, hvis dette aftales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top