Praksisnære faktorer for brobygning fra servicelovens §82-indsatser til civilsamfundet

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 6378
  • File Size 1.67 MB
  • File Count 1
  • Create Date 30. maj 2023
  • Last Updated 8. juni 2023

Praksisnære faktorer for brobygning fra servicelovens §82-indsatser til civilsamfundet

Selvom både faglig viden, kommunernes nye forebyggende SEL §82-indsatser samt civilsamfundet er enige om, at brobygning og mulighederne for deltagelse i civilsamfundet er afgørende for menneskers mentale sundhed, er der stadig væsentlige hindringer, der står i vejen for borgeres adgang til civilsamfundet.

Mere end halvdelen af §82-medarbejderne samt civilsamfundets ansatte og frivillige oplever ikke at lykkes med brobygning til civilsamfundet. Som konsekvens overlades mange borgere til selv at opsøge meningsfulde fællesskaber, hvis de vil skabe sig en hverdag uden for kommunen. De kommunale medarbejdere og civilsamfundets ansatte og frivillige efterlyser tydeligere ledelsesprioritering, hvis brobygning skal lykkes i fremtiden.

Dette er konklusionen i en ny rapport fra Peer-Partnerskabet om brobygning mellem kommune og civilsamfund. Rapporten bygger på en landsdækkende spørgeundersøgelse blandt 92 af servicelovens (SEL) §82-medarbejdere samt 7 deltagere med psykisk sårbarhed, 30 frivillige og 35 ansatte fra civilsamfundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top