Glædelig jul – kom godt igennem den!

Julen er mange ting. Højtid og forventninger. Lys i mørket. Og for mange en mulighed for at være sammen med mennesker, der betyder noget for en. Julen kan også være ensom og lang, og fyldt med forventninger, der er svære at leve op til. Uanset hvordan din hverdag er, så ønsker vi dig den bedst mulige jul.

Julen er en særlig tid. Vi synes nok allesammen at den skal være på en bestemt måde. Men det er ikke altid man kan holde den slags jul. Til gengæld er der masser af andre muligheder. Særligt den 24. og 25. december holder mange lokalafdelinger af Kirkens Korshær, Frivilligcentre og mange andre, åbne julearrangementer man kan deltage i.

Hvorfor rammer julen os nogen gange?

Menneskers nervesystem er skabt til at vi har kontakt med andre mennesker. Det vidste vi ikke selv, men efter at have hørt mange gode afsnit af podcasten psykologen i øret, er vi simpelthen blevet så kloge.

Det kan du også blive,der er masser forskellige afsnit at vælge mellem. Alternativt kan du lytte til podcastserien Lone Frank og de Titusinde Sjæle.

I forhold til overskriften om, hvorfor julen rammer os nogen gange, kan du – hvis du vil – dykke et skridt længere ned i det, og dyrke de fem veje til et godt liv.

De fem veje til et godt liv har været gode for mange. Der er intet nyt eller overraskende ved dem & du er velkommen til at finde på fem andre. Men altså – uden at lyde psykotiske – så hænger det hele sammen, og som mennesker har vi brug for noget at leve for, og det har ofte noget med andre mennesker at gøre. Læs mere her. Det er selvfølgelig aldrig let, og måske skal det ikke være nu du gør noget. Det er jul, og man må godt vente til næste år.

De 5 veje til et godt liv

Vær aktiv – Hvis du er aktiv i bare 10 minutter om dagen, vil du kunne mærke en forskel.

Lær eller gør noget nyt
Når du lærer eller gør noget nyt, vi du ofte se flere muligheder i hverdagen og få nye perspektiver på dig selv og verden.

Styrk dit netværk
Ved at bruge tid på at opbygge og udvikle dit netværk kan du få mere indhold i din hverdag og give problemer mindre plads.

Lev i nuet
Hvis du kan være mere nærværende, kan du ofte bekymre dig mindre og nyde det, der sker, mere

Giv af dig selv
At give af sig selv og være åben for at modtage fra andre har givet mange mening og glæde i hverdagen

Til de stille dage

Vi ved godt at der er et stykke vej fra den måde folk taler om Velfærdssamfundet, til hvordan det rent faktisk er. Der er ikke altid velfærd alle steder. Men der er gode ting, og to af dem er de gratis onlinetjenester Ereolen, hvor det kun kræver et lånernummer at låne e-bøger, lydbøger og podcasts. Samme lånernummer kan du bruge til Filmstriben, der ikke helt er som Netflix, men faktisk har mange ok film og serier.

Der er altid nogen du kan tale med​

Skulle du have brug for at tale med nogen, og kan du få fat i dem du plejer pga. julen, har vi samlet forskellige rådgivninger m.m. her, som du kan benytte:

Startlinjen

På Startlinjen sidder frivillige samtalepartnere klar ved telefonerne. De har alle en bred livserfaring og er uddannet til at lytte og spørge ind til det, du kæmper med. Du behøver ikke have et særligt problem – samtalen handler om det, som er vigtigt for dig.

Telefon:

35 36 26 00
Alle dage 16-12
Link

Den Landsdækkende Telefonrådgivning

Her kan du tale med erfarne psykologer, socialrådgivere eller andre, som har faglig eller personlig viden om, hvad det vil sige at have psykisk sygdom tæt inde på livet – enten som menneske ramt af sindslidelse eller pårørende. Rådgivningen er anonym.

Telefon:
Headspace

headspace er nogen at tale med for alle børn og unge mellem 12 og 25 år. Intet er for stort eller småt, og det er de unge, som bestemmer, hvad vi skal tale om. headspace er gratis og uforpligtende. Man er anonym, hvis man ønsker det.

Psykiatrifondens Telefonrådgivning

Rådgivningen består af frivillige rådgivere med baggrunde som blandt andet læger, sygeplejersker, psykologer, pædagoger, socialrådgivere, lærere og psykoterapeuter. Rådgivningen er anonym og for alle aldersgrupper. Psykiatrifondens rådgivning er telefonisk, på chat og en online brevkasse.

Telefon:

Glædelig jul fra os i Peer-Partnerskabet til dig!
Vi har selv holdt en masse gode juleaftener, men også på hospitaler og alene. Måske ved du lige som os, at det værste går over, og så sker der noget godt.
Det er vores ønske for dig. At der må ske noget godt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top